Цветан Цветанов: Ще направя политически проект

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов официално потвърди, че ще прави своя политическа партия.

„Нямам никакви отношенията с Борисов. Днес няма енергия и доверие и ГЕРБ няма обратна връзка след срещите със симпатизанти или граждани на България“, коментира пред bTV бившия депутат, напуснал държавните си постове след скандала „Апартаментгейт“.

Новата партия се очаква да се роди официално през есента.

„Ще се постарая да бъде това, което мога да правя, но ще премахна грешките, които съм допуснал при структурирането на ГЕРБ. Нямах опит тогава, имах енергия, обикалях страната. Докато някои се занимаваха с други дейности, а някои бяха извън хоризонта на ГЕРБ, аз работех и се срещах с хората по места, просто нямах опит. Сега имам опит и това което правя днес, зареждането, което получавам от хората, които са образовани и компетентни и е крайно време да надскочим прехода и да дадем шанс на поколението, което имаше възможност да се образова в чужбина, да се върне в България, каза Цветанов. Той добави, че името на партията се обсъжда. Най-късно септември ще бъде проведен инициативният комитет и ще се направи учредяване„, съобщи Цветанов.

„Една част от партията ще бъдат хората, които работя в моя център. Има хора, които не искат да влизат в политическия живот на страната. Аз искам да дам шанс на знаещите и можещите“, каза още бившия заместник на Борисов в ГЕРБ.

За снимките в спалнята на Борисов, Цветанов коментира, че това е нелепо. „Не мога да си го обясня. Смятате ли, че имам този достъп до спалнята. Съдя от човешките си и морални ценности, в спалнята вкъщи влизаме аз и съпругата ми и нашите деца, няма друг който да влезе необезпокояван от охраната, която има долу. Нямам такива записи, всички които ме познават, знаят, че нямам компрометиращи записи срещу Борисов. Записите и всички снимки са отвратително нещо, това показва политическата култура“, посочи Цветанов.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *