Инцидент при скачането за кръста

Инцидент при скачането за кръста

29-годишен мъж бе спасен от удавяне при скачането за кръста на Богоявление в Русе. Именикът Йордан, който скача за първи път, щеше да се удави, секунди след като общо 19 мъже скочиха в Дунав.

 

 

Кметът Пенчо Милков забеляза, че нещо става с един от плувците. Така докато бъде спуснат спасителния пояс, човекът, който хвана кръста, успя да избута до понтона и давещия се плувец. Спасителят се оказа рекордьорът на Гинес -Теодор Цветков, известен и с многобройните си благотворителни предизвикателства.

20 мъже спазиха дългогодишната традиция и скочиха в студените води на Дунава на Богоявление, а кръстът за четвърти път бе изваден от Теодор Цветков. Ритуалът бе предшестван от водосвет, извършен от Негово високопреосвещенство Русенския митрополит Наум, който благослови всички присъстващи. съобщават от общината.

„Това предизвикателство ни бе изпратено, за да изпита съпричастността и любовта ни към ближния“, каза кметът на Община Русе Пенчо Милков, поздравявайки смелчаците.

Към първенеца Теодор той се обърна с пожелание за здраве и успехи през 2021 година, връчвайки му символична награда.

Заради наложените от здравното министерство противоепидемични мерки и опасността от струпване на хора тази година не се проведе традиционното литийно шествие в центъра на Русе. Липсваше и почетната рота, която по традиция се строява за освещаване на бойните знамена.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *