Анонси

Затвориха всички храмове във Витлеем заради коронавируса

Резултат с изображение за „Затвориха всички храмове във витлеем заради коронавируса“

Разрастването на епидемията с коронавирус се увеличава. Властите във Витлеем наложиха карантина на всички пристигащи туристи в страната, като обмислят въвеждането на по-сериозни мерки – забрана за събития на закрито. В същото време Витлеем се превърна в „град призрак“, след наложените ограничения. 

Премиерът на страната Бенямин Нетаняху обяви създаването на комисия, „която ще се бори всекидневно със сериозната заплаха“. Медиите в Израел съобщават, че има голямо притеснение пред Възкресение Христово, тъй като за тогава са планирани много поклоннически пътувания до Светите земи. Медиите не изключват и възможността за прилагане на мерки, приети от Палестинската власт за затваренето на храмове, включително храмът „Рождество Христово“. В публикуван доклад се съобщава, че може да се стигне до затварянето на храмовете за известно време.

Витлеем бе обявен под карантина от миналия четвъртък, когато министерството на здравеопазването на Палестина потърди първите седем случая на коронавирус. Десетки туристи, завърнали се от посещение в Светите земи, бяха с положителни проби за COVID-19. Докато епидемията се увеличава базиликата Рождество Христово ще остане затворена.

„Уважаваме решението на властите, защото безопасността е приоритет“, заявиха църковни служители от храма.

По последни данни заболелите от коронавируса в Близкия изтока са вече над 3000.

Източник: orthodoxianewsagency.gr

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *