Tрета жертва на циклон „Янос” в Гърция

Силните бури, обхванали Гърция този уикенд, отнеха още една жертва, съобщават ДПА.Тази сутрин пожарна команда в областта Тесалия е открила край град Кардица тялото на 62-годишен мъж в развалините на дома му.

Жертвите на лошото време станаха три – вчера в наводнена къща в село близо до Фарсала беше открито тялото на възрастна жена, а по-късно бе намерен и 63-годишен овчар, който се е удавил в придошлите води.

Противопожарните служби съобщиха, че има изчезнали или блокирани в домовете си хора. Средиземноморският циклон „Янос” и друг циклон в северната част на Егейско море причиниха огромни щети в много области на Гърция от петък насам, като наводниха улици и домове, изкорениха дървета, предизвикаха прекъсвания на тока. Снощи циклонът е достигнал до остров Крит, където проливните дъждове са наводнили улици и сгради.

Според експерти, в района на Кардица са наводнени около 5 000 къщи. Премиерът Кириакос Мицотакис, който планира да посети района на Кардица в близките дни, каза, че правителството ще осигури икономическа помощ за засегнатите от бурите райони.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *