PCR лабораторията в Разлог получи лиценз и започна работа

PCR лабораторията в Разлог получи лиценз и започна работа

PCR лабораторията в Разлог получи лиценз от Националната референтна лаборатория и вече са направени първите тестове от екипа с ръководител д-р Йовка Божанова, специално обучен за този тип изследвания.
Специалистите в лабораторията обработват взетите проби на място. Капацитетът на лабораторията е едновременно 48 проби на едно зареждане, като резултатите излизат в рамките на 2 часа.
Поради високата натовареност, вземането на секрет за външни пациенти се извършва до 11 часа. Лицата могат да получат своите резултати на хартиен носител до 14.30 часа. За лицата, настанени за болнично лечение, няма определен час за вземане на проби.
Цената на PCR теста е 75 лева, а с направление от личен лекар или лекар специалист тестът е безплатен, като единствено се заплаща такса биологичен материал.
Новата PCR лаборатория В МБАЛ – Разлог прави и антигенен тест на стойност 30 лева.
Община Разлог чрез общинския бюджет ремонтира основно помещенията, а апаратурата беше предоставена безвъзмездно от Министерство на здравеопазването за възникналите нужди.
Кметът та Община Разлог инж. Красимир Герчев и управителят на МБАЛ – Разлог д-р Божидар Велев изразиха отново своята огромна благодарност към министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и към д-р Калоян Калоянов, управител на РЗИ Благоевград за оказаната подкрепа и възможността в нашата болница да се прави този тип изследване.

 

 

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *