Meteo Balkans с прогноза за април!

Meteo Balkans с прогноза за април!

От Meteo Balkans излязоха с прогноза за първите дни на април. Според синоптиците ни очаква затопляне с началото на новия месец. Димитър Томов от Meteo Balkans даде своя анализ над синоптичните модели. Ето какво сподели той:

Около 3 април ще има спускане на по-студени въздушни маси над северна и западна Европа, което ще допринесе за циклогенезис именно в Средиземноморието и централна Европа.

Във фронталната част на тези циклони ще се избутват по-топли въздушни маси от северна Африка към югоизточна Европа и към Балканския полуостров.

Включително и в България времето значително ще се затопли, като очакваме дори да стане доста наднормено за началото на април. Около 4-5 април очакваме максимални температури от 20 градуса.

В следващите дни след 5-ти април се очаква времето да бъде над норма с температури между 20 до 25 градуса. това е очакването на Европейския център по средносрочно прогнозиране. То е подкрепено от другия основен модел GFS, така че имаме консолидация, въпреки големия период от 8-9 дни.

След това затопляне се очаква един студен фронт, който може да донесе първите гръмотевични бури за сезона, поради голямата температурна разлика. Може да се създадат по-сериозни бури.

blitz.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *