Mярка 60/40 се удължава до септември 2021 г.

Mярка 60/40 се удължава до септември 2021 г.

Антикризисната мярка 60/40 се удължава до септември 2021 г. На следващото заседание на Министерския съвет в сряда ще бъдат гласувани още 106 милиона лева за изплащане на добавката от 50 лева за пенсионерите и през януари. Това стана ясно след проведено работно съвещание на премиера Бойко Борисов с членове на правителството.

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева докладва, че мярката за затворени бизнеси „Запази ме“ ще бъде трансформирана от 1 януари в 75% от осигурителния доход на работниците и те ще получават повече средства. За новия дизайн на „Запази ме“ са предвидени 50 млн. лв.

Мярката 80/20 ще се финансира с европейски средства, като са целта от Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ е реорганизиран ресурс в размер на 40 млн. лв. допълнително. „За мярката 60-40 догодина имаме 600 млн. лв., които ще стигнат да я продължим почти до месец септември, така че трябва да бъдат спокойни работодателите и служителите, че е има подкрепа от държавата“, категорична беше Сачева.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *