Kметът на община Сандански дадe символично начало за изграждане на нова пешеходна алея

Kметът на община Сандански дадe символично начало за изграждане на нова пешеходна алея

Днес, кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, председателят на Общински съвет – Георги Батев и архиерейският наместник отец Георги Танчев дадоха символично начало на строителните дейности за изграждане на нова тротоарна пешеходна алея, осигуряваща безопасна връзка между манастир „Св. Св. Козма и Дамян“ през Зоокът – Сандански до Парк хотел „Пирин“.

Новата тротоарна пешеходна алея ще бъде с дължина 1802 метра и е част от околовръстния път. Започва от манастир „Св. Св. Козма и Дамян“, като продължение на съществуващия тротоар на Северната дъга. Преминава покрай общинския Зоокът – Сандански и достига до Парк хотел „Пирин“. Така ще бъде завършен целия пешеходен маршрут в парк „Свети Врач“.

С реализацията на инфраструктурния проект, едно от най-любимите места за разходка и отдих в Сандански ще придобие нов облик.

Проектът включва:

  • Изграждане на нови пешеходни площи;
  • Подпорни стени за обезопасяване и укрепване на пътното платно;
  • Ново улично LED осветление;
  • Засаждане на 160 броя дръвчета.

 

Проектът е спечелен и с одобрено финансиране чрез МИГ – Сандански и фонд „Земеделие“ към Министерство на земеделието и храните.

Чрез неговата реализация ще се създаде още по-добра жизнена среда и благоустрояване, а същевременно ще се осигури и по-голяма сигурност и безопасност на движението в района.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *