Kакво време ни чака през ноември

Октомври ясно си влиза в нормален ритъм и във високите части на планините вече има сняг. Нормално е снегът сега да слезе и под 2000 метра”, заявив ефира на Нова телевизия синоптикът на НИМХ Анастасия Стойчева.

“Тази седмица и следващата ще има достатъчно добри условия за разходка в планините все пак”, добави тя.

“Следващата седмица времето ще е динамично. Около 13-и имаме нов процес. Студен фронт ще премине над страната, той ще е свързан с циклон. Ще има много валежи, отново в западната половина на страната”, каза Стойчева.

По думите й след 15 обаче отново ще има затопляне.

“Чадърите да са под ръка, сутрин да сме с повече облекло, а после може да заложим и на някоя по-лятна дреха”, добави синоптикът. “Море може да се направи през октомври. Температурата на морската вода все още е над 20 градуса”, обнадеждаващо заяви тя.

Стойчева даде и прогнозата си за месец ноември: “До около 28 октомври ще имаме повече дни в които след захлаждане ще има затопляне. След това обаче ще влезем в по-хладно време и есента ще си влезе във владение. По-често ще има валежи и ще бъде хладно. Дните, в които ще има слънце, ще са много по-малко”, призна тя. “Ноември ще започне с по-хладно време и ще усетим същинската есен”, заяви синоптичката.

“Средиземноморски циклони ще преминават през Балканите и най-вероятно около 13-17 ще има по-съществени валежи. НИМХ ще даде предупредителни кодове от по-рано, за да се вземат нужните мерки”, прогнозира тя.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *