Hаграждаване на победителя в Конкурс за детска рисунка „МОЯТ СВЯТ В МОЯ ГРАД“

Днес се проведе отложилото се първо награждаване на победителя в Конкурс за детска рисунка „МОЯТ СВЯТ В МОЯ ГРАД“в партнираща Детска градина-с. Долно Осеново по интеграционния проект на Община Симитли.

Малката Ивайла Беличанова от 4-та група в Детска градина – с. Долно Осеново е победителят в първия етап от конкурса.Рисунката й „Моят свят в цветове“, регистрирана под номер 14 в състезанието, впечатли всички присъстващи с пъстротата и многоцветието си. Малката шестгодишна художничка е използвала пъстри маслени пастели, моливи и флумастери в творбата си. Тя бе избрана сред всички участващи рисунки след проведено гласуване на място, в което гласуване взеха участие поканените гости – кмет на село Долно Осеново – господин Сегменов, ръководител „Клуб на родителите“ и част от поканени родители на децата от детското заведение.

Всички деца – усмихнати и лъчезарни, бяха облечени в тениски в червено с лого на проекта, които получиха като награда за участието си в конкурса. Победителят – талантливата Ивайла, бе наградена с раница, пълна с пособия за рисуване с пожелания да продължава да рисува света около себе си така цветен и красив.

Под формата на занимателни игри в двора на детската градина, децата се забавляваха и научиха още нови знания за здравословното хранене. Чрез кратка беседа за зеленчуците и плодовете, малчуганите играейки успяха да се насладят на малкия празник, който е част от конкурса за детска рисунка с име „Моят свят в моя град“ и проектната дейност.

Днешното мероприятие е реализирано благодарение на изпълнението на проект на Община Симитли – „Прилагане на социално-икономически и образователни мерки за интеграция на уязвими групи в община Симитли“ по Договор за БФП №BG05M9OP001-2.018-0010-2014BG05M2OP001-C01, финансиран по ОПНОИР, чрез реализирането на проектна Дейност 5 „Преодоляване на негативни обществени нагласи, основани на етнически произход и културна идентичност“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *