COVID-огнище в Бабяк: Приканват хора да не излизат на улицата

COVID-огнище в Бабяк: Приканват хора да не излизат на улицата

След поредния бум на заболели от коронавирус, в Благоевград има регистрирани болни от COVID-19 за последното денонощие 23.
Цехът в Разлог продължава да е затворен за дезинфекция. В предприятието бяха установени 60 заразени, основно от общините Разлог и Белица. Най-засегнато е село Бабяк, където заведенията няма да работят.
Указанията към хората са да не излизат на улицата, а да си стоят вкъщи. 
„Хората са малко напрегнати. Ние българо-мохамеданите сме твърд народ и ще преодолеем всичко“, каза кметът на селото – Шемедин Бъсков.
Семействата на всички заразени от цеха в Разлог са под карантина. Личните лекари са инструктирани да поддържат постоянна връзка с тях, за да се реагира навреме и при най-леките симптоми. Засега всички са в добро състояние, но се притесняват за доходите си.
„Една съселянка ми каза: „Кмете, вие добре ни спирате и ни затваряте, но как ще изкарваме пари. Обясних й, че това е решение на държавата“, коментира Бъсков.
В болниците в областта са настанени 160 болни. В реанимация е един пациент, а свободните легла намаляват с всеки изминал ден. В момента лечебните заведения могат да приемат още 53-ма пациенти.
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *