B НУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Банско стартира „Детско полицейско управление“

През тази учебна година в НУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Банско стартира „Детско полицейско управление“ – съвместна инициатива на училището с РУ-Банско, която цели децата още от малки да разберат какви са задълженията и отговорностите на полицаите. Децата се обучават как да се справят с агресивното поведение, какво се прави за защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации, какво е лична защита и оказване на първа помощ, какви са правилата за движение по пътищата.
С особено голям емоционален заряд беше и проведеното преди няколко дни тренировъчно занятие по противопожарна безопасност, в което се включиха 250 ученика, техните учители и помощен персонал в Началното училище. Благодарение на отличната предварителна подготовка, децата успяха да освободят сградата на училището за две минути, след подадения сигнал.
Служителите на Районна служба ПБЗН – Банско предизвикаха у децата огромен интерес с демонстрация на „гасене на пожар“ и с разглеждане оборудването на пожарникарите и пожарните коли.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *