87 новозаразени в Кюстендилско и две жертви

87 са новите положителни случаи на COVID-19 в областта през изминалите 24 часа, съобщиха от Областния кризисен щаб в града.

Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 48, в Дупница са 26, Кочериново – 5, Бобов дол – 4, Рила – 3 и Невестино – 1. В COVID отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 21 лица.

От тях трима са на интензивно лечение, а останалите пациенти са в средно тежко състояние. Всички са на кислородна терапия. Към днешна дата 32-ма са хоспитализираните пациенти в COVID отделението на Общинската болница в Дупница.

От тях четирима са в реанимация, а други 14 са в средно тежко състояние и на кислород. В COVID отделението на болницата в Кюстендил са хоспитализирани 66 души. От тях двама са интубирани, а десет други са в по-тежко състояние.

По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние. През изминалите 24 часа има починали двама души – 90-годишна жена, с придружаващи заболявания, от община Дупница и 75-годишен мъж от община Кюстендил.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *