7620 евро за кв. метър на “Оборище”!!!

7620 евро за кв. метър на “Оборище”!!!

Силен отлив от пазара на луксозни жилища в столицата се е получил през лятото. Запитванията и сключените сделки са намалели с 30%, а за стандартни жилища спадът е дори с 50 на сто, съобщи Весела Илиева, собственик на една от водещите имотни агенции за луксозни имоти у нас “Юник Естейтс”.

“Годината е успешна, защото инерцията от 2021 г. продължи. През лятото запитванията намаляха и първоначално си мислехме, че спадът се дължи на сезона. Но той продължи и по-късно”, каза Илиева.

Тази година е ударен пореден рекорд с цените. Най-скъпата сделка е на столичната улица “Оборище” – апартамент е продаден за 7620 евро за кв. метър.

Средната цена в този район е около 3900 евро и се е вдигнала с 26% тази година. Голям е ръстът и в жк “Изток” – 40%, като там средната цена е над 2100 евро на кв. м. Над 2000 евро е в “Лозенец” и в центъра на столицата.

Като цяло поскъпването в най-скъпия сегмент жилища на нашия пазар тази година е около 23%. Илиева не очаква този тип жилища – апартаменти и луксозни къщи, да поевтинеят през идната година.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *