70 процента от протоколите от президентския балотаж са обработени: Радев – 66.67, Герджиков – 31.96 на сто

70 процента от протоколите от президентския балотаж са обработени: Радев – 66.67, Герджиков – 31.96 на сто

Близо 70 процента от всички секционни протоколи от президентския балотаж са обработени в Районните избирателни комисии към 1.00 ч. Първите междинни данни на фирмата преброител „Информационно обслужване“ показват, че за Румен Радев и Илияна Йотова са гласували 66.67 но сто. За Анастас Герджиков и Невяна Митева резултатът към момента е 31.96. С квадратчето „не подкрепям“ никого са гласували 1.47% процента от избирателите, предава БНР.

Близо 54 процента от протоколите от вота зад граница също са обработени. Там на този етап Румен Радев и Илияна Йотова събират подкрепа от 52.10 на сто, а Анастас Герджиков и Невяна Митева – 46.21.

100 процента от протоколите на секционните комисии във избирателните райони Видин, Габрово, Ловеч, Плевен, Сливен , Шумен и Ямбол вече са обработени в районните комисии, сочат данните на фирмата преброител, публикувани на сайта на ЦИК.

Единствено в избирателен район Кърджали Анастас Герджиков събира по голяма подкрепа от Румен Радев. При 83 процента обработени протоколи за Герджиков са гласували 63 процента, за Радев – 35 на сто

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *