7 петрички съветници с бели пари за черни дни, 2-ма от „митничарската листа“ тънат в нищета

Петричките общински съветници хич не са спестовни – от 33-ма само 7 имат банкови влогове, и то не особено големи, разкриха имотните им декларации.

От 7-те народни избраници от партия ГЕРБ спестовниците са само 2-ма. Янко Стоянов е успял да скъта на влог 43 000 лв. Декларирал е още апартаменти в Сандански и Петрич и къща в с. Тополница, 2 коли и 1 мотоциклет „Ямаха”, както и собствена фирма „Зики Консулт“ ЕООД, пише в. „Струма“. Съпартийката му Светла Данаилова е с апартамент в Петрич и част от жилище във Враца, а съпругът й Андон Данаилов е с 2 опела и 114 000 лв. спестени.

Николай Стоянов има само 1 апартамент в Петрич, но какъв – според декларацията му той е с големина от 1360 кв.м и е купен през 1996 г. срещу невероятната сума от 137 000 лв. Тъй като в апартаменти от 1,3 дка живеят само арабските шейхове, вероятно става въпрос за техническа грешка при попълването. Стоянов има и „Фолксваген Голф”, купен на старо.

В декларацията на Велик Личков има само апартамент от 120 кв.м в Петрич, в тази на Гергана Петкова – по 1 апартамент в Петрич и Бургас, и 2 коли „Голф” и „Мерцедес”, а колегата им Траян Стоименов разполага с къщи в Коларово и Кавракирово, както и „Рено” и „Мерцедес”, купени преди години за по 200 лв. Последният гербаджия в ОбС Петрич – Светослав Шарков, си няма нищичко.

Без всякаква собственост е и младият юрист от „Глас народен“ Йордан Каракашев. Съпартиецът му Никола Попов има къща и апартамент в Петрич и „Голф 4”, купен на старо, а последният от групата Ангел Танев към къщата и апартамента има още 22 дка земеделски земи в с. Кулата и джип „Мерцедес”, купен за 1000 лв. Танев, който има 8 фирми, обаче е и със сериозен ипотечен кредит в размер на 200 000 лв.

Тримата съветници от ВМРО имат общо 1 къща – тя е в с. Самуилово и е на Георги Стоилков. Към нея има и парцел, където вероятно са паркирани трите му коли „Мерцедес”, „Пежо” и „Джип”. Войводата Антон Иванов е по-скромен откъм недвижима собственост – водят му се 7 дка трайни насаждения в с. Тополница. Той обаче е съветникът с най-много превозни средства – „Фолсксваген”, единствената лада в ОбС, мотоциклет „Ямаха”, плюс 2 трактора за разкош.

Третият съветник от ВМРО Велик Гогов е с абсолютно празна декларация.

Прословутата митничарска група, водеща се иначе МК „Н. Петков“, е повече от скромна откъм имоти. Синът на легендарния местен митничар Марио Минев – Любчо, си има само потребителски кредит от 25 000 лв., а съпартиецът му Георги Диамандиев – единствено дружествени дялове в „Рамекс ЕООД”. Нищетата в групата леко се компенсира от имотната декларация на Марин Китанов, който притежава 2 къщи и дял от трета в с. Кулата, вила в Долна Рибница и близо 4 дка производствени помещения в Марино поле, нива от 1750 дка в Дамяница и още 13 дка в с. Кулата, като отделно ползва още 170 дка в цялата община. Китанов притежава още 2 фолксвагена, в които е инвестирал общо 1000 лв. Успял е да задели настрани 150 000 лв. налични, но има и 78 800 лв. банков кредит. Фирменото му дялово участие е 50% в „Калиста Нетфуд“ ООД.

Съветникът от „Нова алтернатива“ Александър Костов е скромен – „Ауди А4” и „Фолксваген Голф”, плюс 2 дка нива в с. Скрът, а другият член от групата Пламен Чолаков е декларирал дялове от апартамент в Петрич и къща в Самуилово, и парцел от 1 дка в с. Беласица. Чолаков връща заем от 35 000 лв. и има дялово участие в „Млад инвест“ ООД и „БСД Груп“ ЕООД.

„Богат-беден“ е и ситуацията в групата на БСП. Там лидерката на червените в общината Йорданка Атанасова е с празна декларация, докато колегата й Димитър Капитанов е вписал къща с двор и 2 парцела в Коларово, купени на старо „Мерцедес” и „Хонда”, както и 85 000 лв., прибрани в банкови влогове.

Двамата съветници от групата на БНД Венцислав Филчев и Димитър Пильоков имат по една къща и един апартамент в Петрич. Докато Филчев си е купувал коли /„Мерцедес” и „Субару”, които взел през 2017 и 2018 г./, Пильоков е пестил и е успял да вкара в банка 23 000 лв., плюс още 10 500 лв. в инвестиционни и пенсионни фондове

Съветникът от АБВ Тодор Янаков няма нищо на свое име. Съпартиецът му Владимир Стефанов обаче компенсира с 4 апартамента, 2 парцела и складове в Петрич, „Тойота” и „Форд”, както и влог от 21 700 лв., макар че му остава да връща още 11 450 лв. от ипотечния кредит.

Сред най-бедните е групата на Движение „Заедно за промяната“. Живко Карадалиев е с 0 имоти и пари, а Росен Срадков има само 13 дка трайни насаждения в Първомай и заем от 35 000 лв.

Благой Калъпсъзов от „Ние, гражданите“ има дялове в парцел, 2 апартамента, 4 складови помещения и 12 дка ниви в Петрич, плюс ВАЗ, който си купил преди 2 г. за 100 лв., а вторият в листата, който успя да влезе – Георги Божанин, е с апартамент в Петрич, „Мазда” и „Нисан”, 83 000 лв. на влог и 51% дял в „Интербилд” ООД.

Радой Стоев /НФСБ/ е декларирал апартамент от 78 кв.м в Петрич и гараж, „Лексус” и дялово участие в „Оги Ком Трейд“ ООД, а Илия Пашов / БЗНС/ – апартамент и гараж в Петрич от 1993 г., 2 ниви в Дреново и с. Богородица, 11-годишен „Опел” и 55 000 лв. на сметка.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *