63-годишен професор колабира след ваксинация с AstraZeneca в Гърция

63-годишен професор колабира след ваксинация с AstraZeneca в Гърция

63-годишен университетски професор колабира в рамките на първите 24 часа след получаването на първата доза ваксина на компанията AstraZeneca в Атина, съобщава ексклузивно Greek Reporter на фона на опасенията относно страничните ефекти на препарата, които нарастват в цяла Европа.

Германия, Италия, Франция, Испания и редица други европейски страни временно спряха използването на ваксината на AstraZeneca. Във вторник гръцкият министър на здравеопазването Василис Кикилиас потвърди, че страната ще продължи да прилага препарата, докато не бъде публикувано заключението на Европейската агенция по лекарствата.

63-годишният професор е колабирал ден, след като му е поставена първата доза от ваксината на AstraZeneca.„Изведнъж припаднах, докато разговарях с колега в офиса“, разказва мъжът пред медията. „Стоях прав и паднах на пода като чувал с картофи. Казаха ми, че съм останал в безсъзнание за около две минути“.

Професорът казва, че е ударил силно лицето и главата си при падането, но признава, че е можело да бъде и по-лошо – само няколко минути по-рано той е шофирал.

След като дошъл в съзнание, той е получил първа помощ от колеги и е извикана линейка. „За първи път в живота ми се случи нещо подобно“, казва професорът и добавя, че няма здравословни проблеми.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *