6 фирми напъват за 2 селски водопровода в Гърмен за над 4 млн. лв.

Обществена поръчка на община Гърмен с прогнозна стойност 3 419 841,56 лв. без ДДС, или над 4 млн. лв. с ДДС, привлече като магнит 6 мощни строителни фирми, чиито оферти ще бъдат разглеждани днес. Поръчката е за изграждане на водохващане, външни водопроводи и резервоари за село Ковачевица и село Горно Дряново и е разделена на 4 обособени позиции – 2 за строителството на водопроводите и 2 за строителен надзор върху изпълнението. Фирмите кандидатки за усвояване на милионите са подали документи само за първите 2 позиции, за които са предвидени 3 390 841,56 лв. без ДДС.

Всичките 6 фирми участват в предстоящия конкурс за водохващане, външни водопроводи и резервоари за село Ковачевица.

Това са „КСМ строй” ООД на братята от с. Буково Сухат и Кадри Мехрем, гоцеделчевската „БКС” ЕООД на Руен Кирев, „Виа Конструкт груп” ЕООД на софиянеца Велизар Радев, която е сред кандидатите да строи и тунела под Шипка срещу над 350 млн. лв., пазарджишката „Стройремонт” ЕООД на Камен Василев, благоевградската „Престиж бизнес-93“ ООД на Георги Шапков и Любен Янев и регистрираната във Варна „БГ Ленд Ко“ на благоевградчанина Велимир Магурев, който през последните години спечели някои от най-големите поръчки на територията на Петрич и Благоевград.

Аналогичната поръчка за водопровода на с. Горно Дряново е привлякла вниманието на 4 от 6-те фирми, без софийската и пазарджишката, пише „Струма“.

Любопитна е тенденцията, че колкото по-малка е стойността на поръчката, толкова по-малко са и участниците. Например отново в община Гърмен за ремонта на канализацията на ул. 26 в с. Рибново, който ще е на стойност 12 200 лв., документи подаде само 1 фирма – „Д-Ф Строй” ЕООД на Джемал Иса от същото село.

Преди месец пак заради доста слаб интерес от страна на строителните фирми кметът на Гърмен Феим Иса трябваше да възложи ремонта на няколко улици в с. Огняново, чиято прогнозна цена беше 19 278 лв., на единствения кандидат по процедурата – „Билдинг Компани” ЕООД на Бисер Узунов от с. Дъбница. Липсата на други кандидати позволи на Узунов да свали от цената само 38 лв., а според условията на сключения договор той трябва да работи и на Коледа, за да приключи работа на 27 декември.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *