6 пушки, 28 телефона, 49 нотариални акта открити в дома на дилър

6 пушки, 28 телефона, 49 нотариални акта открити в дома на дилър

Полицейски служители от Районно управление – Петрич са извършили претърсване в района на местността „Лъките“ около село Първомай. На място е била установена нива с площ от 12 дка, оградена с тел.

Открита е била изградена стъклена оранжерия с площ от 3,4 дка, снабдена с поливна система. В нея е имало засадени 192 корена зелени тревисти растения. При направен полеви наркотест те са реагирали положително на марихуана.

От масивна постройка в имота са били иззети вещи, в т.ч. лаптоп, с цел установяване авторството на престъпното деяние. При допълнителен оглед там са били открити 115 грама марихуана и 118 пластмасови кофи.

С оглед събиране на доказателства са били извършени претърсвания и изземвания на други места и обекти. В гориста местност, в местността „Локвата“ в района на село Драгуш, са били открити 75 канабисови растения в пластмасови кофи. В жилище в село Първомай са били установени 4 ловни и 2 въздушни пушки и папка с документи, съдържаща оригинали и копия на 49 нотариални акта, договори за покупко -продажба на имоти и за наем на маломерна земеделска земя на общински поземлен имот, 28 мобилни телефона, 3 лаптопа и 5 пластмасови кофи.

За срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани двама души.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *