4 март, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

6 души починаха от COVID-19 за часове в благоевградската болница

 

Вирусът убиец продължава да коси в Благоевград. От снощи до тази сутрин в МБАЛ Благоевград са издъхнали шестима, пише struma.com.

Двама са починали снощи в реанимация, други двама – тази сутрин. По един починал пациент има във Вътрешно и Кардиология, пригодени като Ковид отделения. К-19 вършее безпощадно в голям български град, маршът на смъртта не спира.

Вчера в болницата бяха приети 36 пациенти с Ковид, броят на нуждаещите се от болнично лечение расте. От целия регион търсят помощ в МБАЛ Благоевград, където и в момента очакват пациентка на 57 години от Кресна.

Медиците са на ръба на изтощението, поради липса на кадри дават по две смени, голяма част от лекари и медицински сестри излязоха извън строя, покосени от коронавируса, който се разпространява мълниеносно в областния център.

Бившият директор на дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ в благоевградската областна администрация и братовчедка на екскмета Костадин Паскалев – Роза Каймаканова, почина от коронавирус. Усложнението се развило мълниеносно и въпреки преливането на кръвна плазма тя загуби битката с коварния вирус.

На 4 ноември на личния си профил във Фейсбук Каймаканова е публикувала съвет към приятелите си как да се пазят от него и какви са най-честите симптоми, но явно не е успяла да опази себе си.

Последно Р. Каймаканова работеше в банкова институция в Благоевград и като вещо лице в благоевградските съдилища.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *