58 свободни работни места за младежи бяха обявени на изнесена трудова борса в Благоевград

10 работодатели участваха днес в първата за годината изнесена Младежка трудова борса в Благоевград. Събитието, което се състоя във фоайето на Читалището, премина при изключителен интерес от страна на младежи до 29 години и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

58 са обявените свободни работни места. Те са в сферата на услугите и търговията, на хотелиерството и в сферата на преработващата промишленост. Обявени са свободни позиции и от Военно окръжие.

Днешната специализирана Младежка трудова борса е организирана от Дирекция „Бюро по труда“ Благоевград по проект „Готови за работа“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“, насочен към младежи до 29 години, които нито работят, нито са включени в обучение, нито са регистрирани в Бюрата по труда.

Нашата цел е да идентифицираме такива младежи и да ги мотивираме да се включат активно в пазара на труда, да се реализират. Ако не успеят тези обявени работни места тук на място да се заемат, работата по тяхното предлагане продължава от нашите трудови посредници. Ние вече имаме приетите заявки за тези места със специалните изисквания за тяхното заемане, така че колегите ще продължат да насочват търсещи работа лица, които отговарят на изискванията“, каза в интервю за Радио Благоевград Станислава Поповска, директор на Регионалната служба по заетостта.

Изнесени трудови борси се провеждат повече от 10 години, а статистиката показва, че около 80% от обявените места се заемат.

 

 

bnr.bg

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *