5 години от смъртта на Дядо Добри, чудеса се случват на гроба му

5 години от смъртта на Дядо Добри, чудеса се случват на гроба му

На 13 февруари се навършиха пет години от кончината на Добре Димитров Добрев, известен като Дядо Добри и Светеца от Байлово. Той почина в Кремиковския манастир на 103-годишна възраст, а приживе бе най-големият дарител за реставриране и възстановяване на редица християнски храмове у нас.

Гробът му се намира в двора на черквата „Св. св. Кирил и Методий“ в село Байлово, а посетителите на храма твърдят, че чудеса там не липсват. Дарина Костадинова от Поморие е сред хората, получили изцеление на мястото. „Дядо Добри ме спаси! Бях изпаднала в немощ, прикована на легло, и дори не можех да стана. Обърнах се към него с молитвата: „Дядо Добри, моли Бога за моето здраве“, и съвсем скоро станах, почувствах облекчение и оздравях“, споделя вярващата.

Посещението ме зареди с невероятна енергия. Щастлива съм, че успях да се докосна до това свято място“, казва Дарина, която е решила да се посвети на вярата, защото не е омъжена и няма наследници. Местните от Байлово разкриват, че имало и много други хора, чиито молитви се сбъднали на гроба на Дядо Добри.

Още на погребението му Соня Анкова е била сполетяна от чудо. „Имам четирима свидетели, с които пътувах към Байлово, които могат да потвърдят чудото. Тръгнах за погребението на Дядо Добри болна, със силни болки в гърлото и кашлица, от която ме боляха гърдите. Разболявах се.

През цялото време снимах, не съм се молила за оздравяване или облекчаване на болките. Само снимах. След като спуснаха Дядо Добри в гроба, минаха всякакви болки и кашлици, бях като „новородена“, болестта изчезна моментално. За мен това е дело на молитвите на Дядо Добри. Няма друго обяснение“, пише жената във фейсбук.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *