47 души са под карантина в община Разлог

Снимка на Красимир Герчев.

По актуални данни на Регионална здравна инспекция и граничните служби на територията на община Разлог лицата, поставени под карантина, са общо 47, от които 22 – в град Разлог, 7 – в село Баня, 9 – в село Горно Драглище, 6 – в село Добърско, 3 -в село Бачево и 1 – в село Годлево. Служителите на РПУ Разлог и на общинска администрация извършват надлежно проверки за спазване на наложената мярка.

МБАЛ Разлог работи на пълни обороти, като само за 19 дни микробиологичната лаборатория на болницата е изследвала 457 пациента, клинична лаборатория – 872 пациента, рентгеново отделение – 529 пациента. Останалите отделения: акушеро-гинекологичното, хирургичното, вътрешно и неврологично отделение работят съобразно въведените противоепидемични мерки.

Дирекция „Бюро по труда”Разлог работи при спазване на противоепидемичните мерки и напомня, че лицата, които по уважителни причини не са могли да подадат съответните документи, ще могат да ги подадат в срок до 14 дни след отмяната на извънредното положение, без да бъдат санкционирани.

„Искам още веднъж да изразя своята благодарност на здравните работници и целия медицински персонал на МБАЛ-Разлог за професионализма, отговорността и всеотдайността на работата им в екстремна и трудна ситуация. Благодаря на всички, които са на първа линия, между които са и служителите на Бюрото по труда – Разлог! Призовавам за дисциплина на карантинираните лица, за отговорност и съдействие на ВСИЧКИ ВАС, ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА РАЗЛОГ, за да продължаваме да спазваме мерките на извънредното положение“, каза кмета на общината инж. Красимир Герчев.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *