Братоубийствена война се води в БСП, Кирил Добрев с кърваво писмо!

Братоубийствена война се води в БСП щом и зам.-председателят на столетницата се жалва значи в БСП текат тектонични процеси.

Какво става в БСП си е работа на БСП! Те вътрешните им дела си ги пазят ревностно, но едно писмо бе публикувано в социалните мрежи и така стана достояние до много медии.
Ето и пълният текст:

ДО ЧЛЕНОВЕТЕ НА НС на БСП УВАЖАЕМИ ДРУГАРИ,

Дни след Първи май в организационния отдел на НС на БСП е започната поредната трета вълна на масови съкращения.
Излишно е да коментирам, че нито една от проведените досега такива не е съгласувана с мен като зам.-председател по партийна дейност.
Досега мотивите бяха: липса на средства в бюджета. несправяне с работата и пенсиониране.
Днес аргументът е намаляване обема на работа, който се изразява в: „бяха прекратени вътрешнопартийните прояви и взаимодействието с местните организации за подготовка и провеждане на конференции и заседания на партийните съвети и липсва необходимост за организационна и методическа помощ на структурите на БСП“.

Напомняме ви, че Националният съвет е органът, който приема щата на НС и той не е взимал решения за неговото намаляване, както и не е преценил, че спира дейността не партията.
В ситуация, в която предстоят 142 конференции, вътрешнопартиен избор, Конгрес и предстоящи парламентарни избори, съкращения в организационния отдел са на практика отказ от партиен живот.
Моля за вашата позиция!
С уважение: КИРИЛ ДОБРЕВ Зам.-председател на НС на БСП

Друг е въпросът колко от тях ще имат смелостта и дързостта да попитат какво става? Ние не взимаме страна в техните спорове, те си знаят какво не могат да се разберат и какво не могат да разделят, но със сигурност има някакво прочистване, със сигурност най-ревностният пазител на имиджа на БСП и на авторитета на комунягите да се оплаква дето се казва има нещо. Обвиняват го, че не се справя, което е подготовка за детрониране от поста му като най-вероятно те си знаят кой какво е направил и кой какво не е. Преди две години на срещана на членове и симпатизанти на БСП в София една другарка зададе въпрос на Кирил Добрев: „Господин Добрев, няма ли как да се помирят млади и стари социалисти за да няма вътрешнопартийни борби, не можете ли да ги сдобрите“?, а Добрев отговори:
„Как да ги сдобря като помежду им не седят принципни и морални различия и партийна идеология, а седят шест цифрени сум“!

Тогава аз разбрах, че който и където да дойде в БСП вътрешнопартийните им спорове няма да спрат.

Ето защо другарката Корнелия Нинова е толкова атакувана, ето защо се е стигнало и до това кърваво писмо в партията им. Ние не вземаме страна, това са си техни вътрешни неща, а просто даваме малко яснота!

Едно е ясно обаче, че в една социална и работническа партия решенията се вземат от фабриканти и капиталисти и като става дума за пари не ми я хвали.

Но те ще се рзберат или ще се разделят.

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *