27-годишна жена е загинала при инцидент с джет в района на централния плаж в Балчик

  Окръжната прокуратура в Добрич ръководи досъдебното производство за инцидента, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

На място е следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Добрич.

Инцидентът е станал в събота в морето източно от централния плаж в Балчик. Сигнал за него е подаден на спешния телефон 112 в 18.00 часа на 22 август. 47-годишният Красимир Н. управлявал собствения си джет, на който се е возела 27-годишната А.Б.

Джетът попада на далян с рибарски мрежи. При преминаването през даляна, който не е бил обозначен, от джета пада и загива на място 27-годишна А.Б. 47-годишният Красимир също е пострадал. Настанен е в болница. Животът му е извън опасност.

Днес следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Добрич е извършил оглед на местопроизшествието. Джетът е изваден от морето.

Установено е, че далянът за улов на риба започва от края на буната и продължава на около 90 метра навътре в морето. Изпратено е запитване в Изпълнителната агенция по рибарство за собственика на даляна, на който липсват задължителни маркировки и обозначения.

Разпитват се свидетели, които са видели трагедията, разиграла се пред очите на плажуващите на централния плаж в Балчик.

 

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *