250 чешки туристи седмично пристигат в Банско

250 чешки туристи седмично пристигат в Банско

Посрещаме по 250 чешки туристи на седмица в Банско от началото на януари, като продължават и в момента. Не лисват и такива, които пристигат с лични автомобили. Това заяви маркетинг директорът на български туроператор Валентин Грозев. Те се завръщат в зимните курорти на България след 30 години.

Според него преоткриването на България се дължи на затворените ски курорти в Италия, Австрия, Франция и Швейцария, където традиционно ходят чехите, предава travelnews.bg.

„Много са доволни от Банско – както от ски зоната, така и от хотелите, храната и мерките срещу разпространението на COVID-19“, подчерта Грозев, като допълни, че започва предлагането и рекламирането на България като дестинация за зимен туризъм на чешкия пазар.

По отношение на предстоящия летен сезон Грозев съобщи, че още от септември в Чехия текат резервации за родното Черноморие. През ноември и декември обаче те напълно са спрели. От около седмица интересът им отново е подновен.

През лятото на минлата година от варненския туроператор са посрещнали над 12 000 чешки туристи, през 2019 г. броят им е надхвърлил 45 000.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *