25-ти ден на протеста: Продължават блокадите в София и в страната

25-ти ден на протеста: Продължават блокадите в София и в страната

За 25-та поредна вечер недоволни се събират за протест в Триъгълника на властта. Напрежение няма, предава NOVA.
По-късно се очаква да тръгнат на традиционното си шествие до „Орлов мост”. А след съботния протест блокираните ключови кръстовища в София станаха три. Четвъртата точка на протестите е край Стара Загора. Опит за блокада имаше днес и на Е-79 край Благоевград.

Почти денонощие продължава спорът между протестиращи и полиция кой има право да решава може ли бусът на „Системата ни убива” да стигне до „Орлов мост”. След като снощи возилото беше спряно на кръстовището на Софийския университет, то така и не потегли оттам. А протестиращите поискаха уволнение на служителя на МВР, взел решението бусът да не продължи.

„Не можахме да разберем защо бусът е задържан по този начин. Майките терористи ли са? Какви са? Не му искаме оставката лично на него. Искаме да го уволнят”, заяви Тихомир Василев.

„Кое е правилно, че хората седят в буса и пречат на другите? Или кое?”, попита зам.-директорът на „Охранителна полиция” към СДВР Тони Тодоров. В подкрепа на майките, цяла нощ с тях остана и бившият омбудсман Мая Манолова.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *