200 туристи се оказаха на улицата в Банско, спешно им намериха хотел

200 туристи се оказаха на улицата в Банско, спешно им намериха хотел

200 туристи в Банско се оказаха на улицата и се наложи спешно да бъдат настанени в един от хотелите в града. Почти всички са чужденци, съобщи БНР.

Много българи, освободени от работа в курорта, също не са успели да излязат от града, който трети ден е под карантина.

Към момента не е ясно защо туристите са напуснали хотелите, в които са били и имало ли е организация за тяхното ескортиране, пише offnews.bg.

Съюзът на туристическия бизнес в града е организирал настаняването им.

Второ денонощие без подслон са и стотици българи, които бяха освободени от работа заради стресовото приключване на зимния сезон. Някои са напуснали квартирите си, други са били изгонени.

Те настояват да им бъде направен преглед на контролно-пропускателния пункт от медицинско лице и да се приберат по родните си места.

“Искаме да се приберем в Бургас и ако трябва да седим там под карантина. Нямаме нищо против да ни затворят и да си седим вкъщи. Просто тук няма къде да останем. Защо нашата държава ни изолира в някакво пътно пространство, вечер става минус пет градуса“, питат бедстващи сезонни работници.

Община Банско обяви горещи телефонни линии в помощ на хора, имащи нужда от медицинска и хуманитарна помощ.

Забранителните мерки в града станаха още по-драстични. Само по един човек от семейство може да отиде до хранителен магазин, аптека, бензиностанция или банкова институция.

Засилено е присъствието на полицията и жандармерията около града заради опити да се пробие карантината през зелена граница.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *