20 градуса на места в неделя

В много широки граници ще бъдат максималните температури и утре, отново между 5° и 20°. Ще продължи да духа умерен и силен югозападен вятър. Облачността временно ще се разкъса, но в края на деня отново ще започнат валежи, все още от дъжд.

И в планините остава много ветровито със силен и бурен югозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 3 до 16 градуса. Там ще се задържи по-често облачно, по високите части – и мъгливо, а на отделни места, главно в Рила и Пирин ще превали дъжд, над 2000 метра – сняг.

С валежи ще бъде и утре в по-голямата част от Европа. В Западна и Централна Европа застудяването ще продължи и на много места ще има валежи и от сняг. Сняг ще продължи да вали и в северната половина от Пиренеите, а на Апенините валежите ще са от дъжд.

Проливни валежи се очакват и утре по западното крайбрежие на Балканите, но температурите на полуострова ще са все така по-високи от обичайните за сезона.

У нас, в понеделник ще започне застудяване. Ще продължи да вали дъжд, но през нощта срещу вторник границата между сняг и дъжд ще се спусне много ниско, а във вторник сняг се очаква и в равнинните части от страната, включително и в София. По планинските проходи ще има условия за преспи и навявания.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *