20 градуса в понеделник

20 градуса в понеделник

През следващото денонощие облачността ще е по-често значителна. През нощта на отделни места в Югозападна България ще превали дъжд, а утре превалявания ще има и на места в останалата част от страната; по-съществени ще са валежите в Рило-Родопската област. В повечето райони на страната ще духа умерен, в Източна България и северно от планините силен поривист вятър от юг-югозапад. Температурите ще останат високи за периода. Минималните ще са между 4° и 9°, а с усилването на южния вятър максималните ще достигнат 15° и 20°. По-ниски ще са дневните температурите в крайните северозападни райони, където ще остане почти тихо и видимостта ще е намалена.

Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна, на отделни места ще има валежи от дъжд, над около 2000 метра – от сняг, а по-съществени ще са в Рило-Родопската област. Ще духа предимно бурен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 1°.

По Черноморието облачността ще е значителна и вечерта на места ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно силен поривист вятър от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 16°-19°. Температурата на морската вода е 8°-9°.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *