2 комисии в Разлог ще обикалят домовете на карантинирани и хора с ТЕЛК в изборния ден

2 комисии в Разлог ще обикалят домовете на карантинирани и хора с ТЕЛК в изборния ден

58 лица от община Разлог са подали заявление за гласуване в подвижни секционни избирателни комисии на предстоящите парламентарни избори в неделя. 15 от тях са карантинирани и 43 инвалиди, притежаващи ТЕЛК решение. За да могат лицата да упражнят правото си на глас, в община Разлог са сформирани две подвижни комисии, които ще обиколят домовете. Те са с номера 28 и 29.

Отделно се очаква да бъдат сформирани още две комисии за хоспитализираните в МБАЛ – Разлог с номера 30 и 31. Едната е за болните от Ковид, а другата за всички останали, които са настанени в лечебното заведение и искат да упражнят правото си на глас.

Към днешна дата точният брой на хората, които ще бъдат в болница в изборния ден, не може да се каже, тъй като цифрата ежедневно се мени, но към 31 март настанените за лечение са били 86, като от тях над 50 са с коронавирусна инфекция.

Броят на стационарните секционни избирателни комисии на територията на община Разлог е 27, като във всички ще има и машинно гласуване.

Без подвижна избирателна комисия остават в община Банско. Там 14 лица са подали заявление за гласуване от дома си с основание, че са карантинирани, но от РЗИ е получено потвърждение само за 9 от тях. Броят е под минимума от 10 души, за да бъде сформирана подвижна комисия. Останалите петима, подали заявление, са се самокарантинирали.

Общо 23 са секционните избирателни комисии в курортната община, като в 18 от тях ще има машинно гласуване. Това са всички секции в Банско и Добринище, а от съставните села единствено във Филипово гласоподавателите ще имат възможност да упражнят правото си на глас машинно. В останалите села броят на гласоподавателите не е достатъчен и там хората ще гласуват само с хартиени бюлетини.

 

Struma.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *