1911 положителни за COVID-19, в Кърджали случай на репозитивиране на инфекцията

1911 положителни за COVID-19, в Кърджали случай на репозитивиране на инфекцията

1911 са общо заразените с коронавирус в страната, като 39 са новите случаи от нощта в страната. Това съобщи в Министерски съвет секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

22 от новите пациенти са приети в болница. 11 са активните области в страната, като е установен случай на коронавирус в Търговище380 са лицата с потвърден COVID-19 са в болница, като 49 се намират в интензивни отделения и клиники.

От новите случаи 16 са в София, Ямбол – 11, Плевен – 7 , Видин – 3, Пловдив – 2, Благоевград – 2, Кърджали, Кюстендил, Разград, Монтана и Търговище по един.

В Кърджали има случай на репозитивиране на инфекцията. Според експерти на СЗО не се касае за ново заразяване, а за репозитивиране на коронавируса, който е мигрирал в долните дихателни пътища.

206 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция. 5 са новите заразени медицински лица – 4 лекари и една медицинска сестра, от които от София са 3-ма ВМА и „Пирогов“, и по един във Видин и Пловдив.

88 са вече починалите от коронавирус българи. Тази нощ е починал още един мъж на 86 години с диабет и исхемична болест от Благоевград и 74-годишен мъж в София на 74 години с онкологично заболяване.

21 са новоизлекуваните като така общо излекуваните у нас са 422. Те са от София – ВМА и „Пирогов“, Сливен, Бургас и Кюстендил.

1777 са изследвани през денонощието, общо пробите са 56 105 общо.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *