184 ще бъдат първокласниците в община Разлог през новата учебна година

184 ще бъдат първокласниците в община Разлог през учебната 2020/2021г. Най-много ученици, които за първи път ще прекрачат прага на училище има в НУ „Св.св. Кирил и Методий“ – 40 деца, следвани от НУ „Яне Сандански“ – 34 и училището в село Баня (община Разлог) – 29 ученика. В ОУ „Братя Миладинови“  десет ученика ще седнат за първи път зад ученическия чин.

Днес, кметът на Разлог –  инж. Красимир Герчев и зам.-кмета по социалната дейност –  инж. Венцислав Гърменов, обиколиха учебните заведения в района, като се запознаха подробно с провежданата организация за откриване на учебната година, подготовка за провеждане на учебни занятия, приключени ремонти в дворове и места за игри на открито.

Във всички учебни и детски заведения е осигурен необходимият медицински персонал, там където е необходимо, ако медицинската сестра е на половин щат ще бъдат правени размествания, за да бъде изпълнен на 100% филтъра за прием на децата в детските заведения.

В училищата в община Разлог навсякъде са определени и кабинети, или места за временен прием на децата, ако покажат симптоми на COVID-19, и се налага да изчакат родител, за да ги прибере у дома. Изпълнени са максимално условията, както от медицинска гледна точка, така и щадящи психиката на децата, за да се избегне стрес и създаване на паника у тях. Затова тези кабинети няма да бъдат изолатори, а места за временно настаняване.

В първия учебен ден в училищата в Разлог ще има кратки празненства в рамките на 10 минути само за учениците от първи, пети и осми клас, като родителите ще останат извън дворовете, на територията на учебните заведения ще бъдат допускани само учители и деца.

Както всяка година община Разлог е подготвила поздравителни адреси от кмета на Разлог инж. Герчев и подаръци за най-малките ученици, които за първи път ще прекрачат училищния праг.

 

 

bnr.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *