18 години за умишлено убийство на мъж в Белица

18 години за умишлено убийство на мъж в Белица

Съдът е признал за виновен подсъдимия на 64 години, обвинен от Окръжна прокуратура-Благоевград за извършено от него тежко престъпление – умишлено убийство, съобщиха от обвинението.

Подсъдимият живеел на ул. „Алекса Сачков“ в Белица заедно със съпругата си. Отношенията между двамата били влошени от много години, поради честата употреба на алкохол от страна на мъжа.

Между съпрузите често имало разпри, възниквали скандали, при които той упражнявал и домашно насилие спрямо жена си. По този повод от Районен съд-Разлог били издавани заповеди за незабавна защита през март 2015 г. и през февруари 2019 г.

На 24 март 2019 г. вечерта подсъдимият отново тормозел, обиждал я и хвърлял различни предмети по нея, след което й нанесъл побой. На сутринта пострадалата отишла в дома на дъщеря си на съседна улица, която живеела на съпружески начала с жената, като им споделила за случилото се.

Същият ден те я закарали доРазлог, където жената се срещнала с адвокат във връзка със завеждане на ново дело срещу него. Освен това жената е подала жалба в Районна прокуратура-Разлог, по която била образувана преписка.

Тримата се прибрали с автомобила в Белица. Пред магазин, в близост до дома им, пострадалата видяла подсъдимия да пие бира. Между него и жената имало пререкания. Около 18 часа, тя се отправила към полицейския участък и подала сигнал срещу съпруга си. По-късно отишла да вечеря в дома на дъщеря си. Не след дълго там дошъл и подсъдимия Г., като настоял жена му да се прибере.

Тя се съгласила, но след като стигнали къщата им, съпругът започнал с тесла да нанася удари по главата й. Жената започнала да вика за помощ. Той я чул и заедно с жена си отишли в дома на родителите й. Докато той се опитвал да спре агресивния мъж, същият му нанесъл две прободно-порезни наранявания с нож – в лявото бедро и в областта на шията.

Притискайки с ръка кървящата рана, пострадалият си тръгнал от местопроизшествието, но на път за дома си паднал. Жена му се опитала да му помогне. Свидетели на инцидента подали сигнал на телефон 112.

Пострадалият бил транспортиран до болница в гр. Разлог, където била констатирана смъртта му. От заключението на назначената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че смъртта на  се дължи на остра кръвозагуба, причинена от прободно-порезно нараняване на шията. Именно то довело до прекъсване и кръвоизлив от жизнено важни, големи кръвоносни съдове.

Изпратените на място полицейски служители намерили подсъдимия да се укрива на втория етаж на плевнята и го задържали. Съдът е наложил на мъжа наказание от осемнадесет години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *