157 жители на община Дупница са под карантина в момента

157 жители на община Дупница са под карантина в момента

Всички външни автомати за напитки и сухи храни да бъдат затворени, разпореди със своя заповед кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев.

„За съжаление се оказва, че собствениците на кафе автоматите не предприемат съответните грижи по дезинфекция на машините. Затова разпоредих да бъдат уведомени всички, че до второ нареждане, се забранява функционирането им. Тези машини създават сериозна предпоставка за разпространение на вируса“, заяви инж. Чимев. “

„На Управителя на „Пазари“ и Търговски отдел съм разпоредил всекидневен мониторинг на търговските обекти, които са извън обхвата на заповедта от министър Ананиев и са с действащи договори за ползване на тротоарни площи. Намерението ни е да освободим тези търговци от наем за период от време, който сега по обясними причини няма как да кажа какъв ще е. Да, задават ми този въпрос не един и двама търговци и затова предприемаме тази мярка, за да има после коректност при изчисленията. Със задачата се заемат и контрольорите към общинското предприятие“, допълни инж. Чимев.

община Дупница

„Всекидневно съм във връзка, както аз, така и председателят на кризисния щаб Крум Милев с РЗИ, Полиция и болничните заведения. Под карантина към настоящия момент са 157 жители на общината.

Полицията в Дупница работи с няколко екипи, които правят постоянна проверка, издирват новодошлите с връчване на предупредителни предписания. Всекидневно полицията издирва подадените, като 1 лице ще бъде предадено към прокуратурата, защото се укрива, за да му бъде наложено съответното наказание. Кметовете и кметски наместници са инструктирани как да процедират със завърнали се от чужбина жители. Коментирали сме за мерките, които се вземат при струпване на хора в кварталите, в махалите с ромско население и по селата. Трябва да бъдем дисциплинирани и отговорни към здравето на всички“, допълни кметът.  „Апелирам към всички, най-вече към възрастните хора да си седят у дома и ограничат излизанията си само при неотложни случаи.

Завръщащите се от чужбина пък да бъдат отговорни и коректни, като спазват карантинния срок и всички предписания в такива ситуации“, заключи инж. Чимев.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *