15 години затвор за убийство получи мъж от Вълкосел

15 години затвор за убийство получи мъж от Вълкосел

Мъжът е пребил до смърт свой съселянин заради обида към бившата му приятелка.

Cъдът се е произнесe с осъдителна присъда спрямо Г.К., предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград, за извършено от него убийство – престъпление по чл. 116, ал. 1, вр. чл. 115 от НК, съобщиха  от обвинението.

За него му е наложено наказание от петнадесет години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.

Към 2018 г. подсъдимият К. живеел заедно с майка си в дома им в с. Вълкосел, община Сатовча.

През м. май 2018 г. мъжът заминал да работи във Великобритания, където се запознал с А.Б. Двамата работели заедно във ферма, постепенно се сближили и заживели на семейни начала. Имали намерение да се оженят и да живеят в дома на подсъдимия в с. Вълкосел заедно с трите деца на Б. Роднините на мъжа не одобрявали тази връзка, настоявали той да я прекъсне. Въпреки това, К. продължил отношенията си с Б.

Няколко месеца по-късно подсъдимият се върнал от чужбина, за да ремонтира дома си, с оглед плановете си за предстоящ брак. А.Б. също планирала да се прибере в България. Близките на Г.К. научили за това, като се обадили на жената, за да й заявят, че не е желана нито тя, нито децата й.

А.Б. казала на К., че ще се омъжи за него само ако той дойде да я иска за жена с майка му и брат му, но в противен случай ще го напусне и ще се омъжи за друг. След това спряла да отговаря на телефонните му позвънявания и го блокирала в социалната мрежа „Фейсбук“. Тези обстоятелства силно разстроили подсъдимия, който се чувствал предаден от близките си и отчаян, че не може да осъществи съвместните си планове с Б. Поради това започнал често да употребява алкохол.

Вечерта на 19.10.2018 г. Г.К. отишъл в бар „Виктория“ в с. Вълкосел, където консумирал алкохол. Около полунощ, след като приключила музикалната програма, подсъдимият седнал на маса с други клиенти на заведението. Единият от тях – М.Д., започнал да говори на К. за А.Б. Казал му, че е неморална жена и ще го използва заради парите му, след което ще го изостави. Нарекъл го „глупак“.

Не след дълго двамата последователно напуснали бара. Подсъдимият настигнал Д. на ул. „Люляк“. Отново започнали да говорят. К. се подразнил от думите, казани за А.Б. и нападнал опонента си с юмрук в главата. Пострадалият паднал, като междувременно подсъдимият намерил наоколо летва и започнал да нанася удари с нея. Същата се счупила и той взел камък, с който няколкократно ударил М.Д. в лицето. Продължил да нанася удари по лицето на лежащия на земята мъж с по-голям камък.

След като приключил с побоя, К. се прибрал вкъщи много уплашен, като споделил на майка си, че убил М.Д. Дал й дрехите си, които тя изгорила, тъй като по тях имало следи от кръв.

Около 2 ч. през нощта подсъдимият се върнал на местопрестъплението, като установил, че М.Д. не диша и отново се върнал у дома си. Трупът на пострадалия мъж бил открит няколко часа по-късно от жител на селото, който уведомил полицейски служител за това.

В хода на разследването авторът на престъплението е бил бързо установен. От извършената съдебномедицинска експертиза е видно, че смъртта М.Д. се дължи на несъвместима с живота тежка, черепно мозъчна травма.

Осъдителната присъда може да бъде обжалвана и протестирана пред Софийския апелативен съд в законоустановения срок.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *