148 се тестваха в Банско, 3-ма с положителен резултат

148 бързи теста са взети вчера в Банско. Тестването започна в 10.30 ч. и приключи в късния следобед. Резултатите са показали, че 5-има са с антитела, тоест са преболедували вируса, 3-ма са с положителен резултат и още 2-ма, които са с установени антитела, но има съмнения, че и към момента са носители на вируса.

През тест са минали медици от спешния център, рентгенолози от МБАЛ-Разлог, полицаи, пожарникари. Всеки научаваше резултата си след 10 минути. Самият тест представлява „взимане“ на капилярна кръв от пръста, като капка се поставя върху теста, който отчита за минути резултат. Очакваше се тестваните за ден да са около 50, но броят им се увеличи тройно.

Навръх Цветница кметът Иван Кадев обяви, че тестовете за община Банско са около 6000, което означава, че повече от половината население в града ще бъде подложено на скрининг.

Както стана ясно, Делян Пеевски дари 2000 теста на Банско, предоставени от кмета на Белица Радослав Ревански. След това броят на първоначално заявените тестове от 1000 стана 2000, а вчера бе съобщено, че от Националния щаб ще осигурят още 2000. Днес тестването в клиниката „Свето Благовещение“ ще започне в 11 ч.

В Добринище резултатите от платените тестове са показали, че трима имат антитела.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *