13 медици хвърлиха оставки в Гоце Делчев

13 медици от МБАЛ „Иван Скендеров”-Гоце Делчев депозираха едномесечни предизвестия за напускане. Сред заявилите намерение да свалят белите престилки са и заместник-управителят, и четирима завеждащи лекари на отделения – ортопедия и травматология, хирургия, интензивно и акушеро-гинекологично. Като мотив те посочват своето несъгласие с политиката на управителя д-р Владислав Улевинов, който зае поста миналата година след конкурс.

Заради кризата в лечебното заведение вчера се проведе спешно заседание на Общинския съвет. „Сформирахме работна група, която се ръководи от мен. От утре започваме провеждането на срещи с лекари, медицински сестри и помощен персонал във всички отделения. Не бива да допуснем тези лекари да напуснат. Ще направим всичко възможно, за да се реши този въпрос. Особено в период, в който има грипна епидемия и коронавирус. Явно има проблем в диалога между управителя и тези медици. Докладът ни ще е готов следващия четвъртък”, заяви днес кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов.

Обвиненията на медиците, които са готови да напуснат, са за авторитарно управление от страна на д-р Улевинов. Те твърдят, че той лишавал от допълнителни стимули персонала за сметка на няколко заплати, които гласувал за себе си, намалил изписваните лекарства, вземал еднолични решения, които са в ущърб на работещите в болничното заведение и водели о по-лошо обслужване на пациентите.

45-годишният управител Владислав Улевинов спечели конкурса преди 6 месеца с програмата си за развитие на болницата в Гоце Делчев. Той впечатли комисията, в която имаше представители на всички политически сили, с визията си за бъдещето на лечебницата. Целта му е да подобри финансирането на лечебното заведение, да осигури по-добро обслужване на пациентите, да намали разходите. „Сигурно му липсва управленски опит, сигурно допуска грешки, затова не успява да убеди целия състав на МБАЛ да приеме неговата програма за стабилизирането на болницата”, коментират общински съветници.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *