12 000 коледни дръвчета има възможност да предложи на пазара за предстоящите празници Югозападното държавно предприятие

12 000 коледни дръвчета има възможност да предложи на пазара за предстоящите празници Югозападното държавно предприятие

Над 1/3 от тях са живи елхи в контейнер от видовете обикновен смърч и ела, които са най-предпочитани от потребителите. Произведени са в горските разсадници в „ДЛС Дикчан” и в териториалните поделения в Гоце Делчев, Елин Пелин, Самоков и Трън. При отсечените дръвчета асортиментът е по-богат и включва също черен и бял бор, както и зелена дугласка.

По традиция добивът на коледни елхи започва в началото на декември. Сече се само след подадени заявки от търговци в държавните горски и ловни стопанства на ЮЗДП. Всяко законно отрязано дърво е придружено със специална марка и идивидуален номер.

Елхите се предлагат на различна цена в зависимост от дървесния вид, височината и начина на добив. Цените на живите елхи с корен, които след празниците могат да бъдат засадени, са от 9.30 до 43.00 лева без ДДС. Отсечените се предлагат от 2.00 до 43.00 лева без ДДС.

В Благоевград живи дръвчета се предлагат пред административната сграда на ЮЗДП на ул. „Зора” № 18. Жителите на Гоце Делчев и региона могат да направят заявка за доставка в държавното горско стопанство в града. От понеделник – 7 декември, софиянци също ще имат възможност да закупят контейнерна елхичка на ул. „Антим І” № 17. Продажбата се извършва при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

Физически лица и фирми, които желаят да закупят живи коледни елхи, могат да получат допълнителна информация на тел. 0887 783 604 – инж. Росица Хаджиева.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *