10 от персонала на Спешен център – Перник заразени с коронавирус

10 от персонала на Спешен център – Перник заразени с коронавирус

Над два пъти се е увеличил натискът върху Спешна помощ в Перник през последните две седмици заради нарастващия брой на болни от коронавирус, съобщи директорът на ЦСМП д-р Валери Симеонов.

„През последната седмица на януари посетените адреси с коронавирусна инфекция са били 17, а през миналата – 44. На фона на това имаме три фалшиви повиквания от Перник и едно от Радомир“, каза за „Струма“ д-р Симеонов.
На фона на нарастващия натиск над центъра от болни 10 от служителите на Спешна помощ са се заразили с коронавирус. Най-сериозно е положението в Радомир, където трима фелдшери, един лекар и три сестри са положителни за Ковид-19. На тяхно място все още не се налагало да се командироват медици от областния център, защото здравите поемат извънредно дежурствата, за което получават и допълнителни възнаграждения.

„Персоналът ни е мотивиран и ще се справим и със сегашната ситуация. От началото на януари са увеличени заплатите на всички с 9,1%“, допълни д-р Симеонов.
От РЗИ в Перник съобщават също за увеличаване, макар и плавно на случаите на коронавирус в областта. Новозаразените за последните 24 часа са 22-ма, по равно мъже и жени. 19 са от Перник и 3-ма от Радомир. Новозаразените са в по-горните възрастови групи, като хоспитализираните от новозаразените са 4. Излекувани от началото на пандемията са 3820 лица, а починали – 190.

 

Struma.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *