10 лв. на час е заплатата в безглутеновата сладкарница на съпругата на бившия премиер Кирил Петков, Линда Петкова

Преди дни страницата на малкото местенце на канадката пусна обява за нов сладкар. Не се търси професионалист, а някой, който се занимава любителски със занаята, и да прави кафе за клиентите. Бизнесът на Линда имал интерес към някой, който би работил със здравословни и естествени продукти – запазената марка на пекарната.

Работниците в сладкарницата са заети по 10 часа на ден – от 10 до 20 ч. и работят по 14-16 работни дни на месец, като се сменят два екипа през уикенда. Това означава, че на ден те изкарват по 100 лв., а на месец до 1600.

Около великденските празници сладкарницата на Петкова предизвика големи спорове в мрежата заради цените, които беше сложила за козунаци. Тя съобщи, че вече приема поръчки за три вида от празничното лакомство – със стафиди и цитрони, с натурален шоколад и бадеми или шипков мармалад и орехи.

Козунаците са направени с масло, мляко, кафява захар, яйца, безглутеново брашно, мая, кора от лимон и канела и са подходящи за хора с алергия към глутен, уверяват в публикация на фейсбук страницата на сладкарницата. А бройките са много ограничени. Има малки по 450 г и големи по 950 г. Малките са по 34 лв., а големите – 59 лв. Следователно, за да си купиш един голям козунак, ти изхвърчава над половината заплата за деня.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *