0 Новини Икономика Борисов: Наблюдаваме ден за ден как се движи пандемията

0 Новини Икономика Борисов: Наблюдаваме ден за ден как се движи пандемията

Наблюдаваме ден за ден как се движи пандемията и дай Боже, да я преодолеем. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който тази сутрин посети завод за производство на бойлери във Варна.

При първа възможност отворихме за учениците, каза още премиерът по повод разхлабването на мярката за децата и връщането на учениците до 4-ти клас в училище. Борисов направи паралел с други държави, където ограниченията са по-строги и има въведени вечерни часове.

„Майсторите работят. Сравнително малко оставихме хората да почиват. Нямаше как да не спрем ресторантите, дискотеките и нямаше как да не спрем учениците, но при първият възможен момент, когато видяхме, че натискът върху болниците намаля, веднага пускаме от първи до 4-ти клас “, допълни той.

Премиерът коментира и пристигането на втората пратка на ваксините у нас, като се очаква до няколко дни и третата доставка, за да стартира втората фаза на имунизация – за възрастните хора и учителите.

Завършихме годината с най-ниския дефицит и външен дълг в Европа, заяви премиерът.

Той коментира и напредъка по строителството на АМ „Хемус“, като заяви, че отсечката до Търговище ще е готова до няколко месеца.

„Обещал съм на варненци „Хемус“ и се строи на макс, а до Търговище ще е готово до месеци. От Ловеч и Плевен е изровена огромна част. Много е тежка работата. Навсякъде се работи“, каза още Борисов по време на посещението си.

От своя страна ръководството на завода благодари за мярката 60 на 40 и призна, че са успели чрез нея да запазят всичките си служители.

 

 

pariteni.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *