Солени глоби и санкции за фалшиви PCR тестове и нарушаване на мерките в Гърция

Солени глоби и санкции за фалшиви PCR тестове и нарушаване на мерките в Гърция

„Солун вече е в „червена зона“ заради покачване на броя на заразените с коронавируса, като довечера в 18.00 часа ще се обсъжда дали от събота да се въведе нов локдаун с вечерен час от 18.00 до 5.00 сутринта, като това ще важи за събота и неделя в цяла Гърция, а след това тези мерки ще важат само за червените области ежедневно“, това коментира пред БНР адвокат Мартина Георгиева, която живее и работи в Солун.

Тя  посочи, че всички в Гърция се съобразяват с мерките, иначе има солени глоби.
„В Солун не са много заразените, но беше открит новият щам – южноафриканският, а имаме вече преди това открит и британският щам в Гърция. Това притеснява хората и затова се чакат новите мерки. В болниците има голям брой хоспитализирани, но те се справят, няма място за притеснение и оплакване, защото всички засегнати от кризата получават помощи от държавата“, разказа още Георгиева.
Тя обясни още, че има големи санкции, ако представиш фалшиви документи, свързани с пандемията, най-вече фалшиви PCR тестове, има наказание до една година условна присъда и парична глоба. Вече има такива дела, които се водят за тези, които са нарушили противоепидемичните мерки.

 

pariteni.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *