Ще повишават дебита на водата в минералната баня в Добринище

Ще повишават дебита на водата в минералната баня в Добринище

Община Банско търси начини за трайно повишаване на дебита на водата в минералната баня в град Добринище. Ето защо предстои да бъде изготвен проект за реконструкция на довеждащия водопровод от Сондаж №2 до входа на къпалнята. Сега експертите констатират слабо налягане, което може да е причина за незаконно ползващи минералната вода потребители, както и загуби от остарялата водопроводна мрежа.

Сред планираните дейности за контрол и управление на ползването на минералната вода е и монтиране на специална електронна система, която ще позволява на посетителите да ползват банята само с помощта на електронна карта с чип, и така ще има и стриктна отчетност на ползвателите. Ще се отчита реалният брой на посетителите и постъпващите средства.

Продължава работата на специализирана комисия от експерти и общински съветници, която има за цел да установи и подготви доклад за евентуални незаконни включвания, и компрометиране поради износване и експлоатация на водопреносната мрежа.

След като предишният управител на дружество „Бани и перални ЕООД“ в община Разлог – Иван Добрев подаде оставка през септември миналата година, е обявена процедура и стартира конкурс за избор на нов управител на дружеството.

Кандидатите трябва да представят бизнес програма на търговското дружество за целия срок на договора за управление, съответно за контрол, изготвена в съответствие с бизнес задачата и стратегията за развитие на дружеството.

Сред критериите за подбор, освен изискванията за образование и трудов стаж, е и степен на реална приложимост на програмата; съответствие с целите на дружеството и нормативната уредба.

На този етап предприятието стопанисва минералната баня в село Баня (Община Разлог) срещу символичен наем, в активите на предприятието е и обществената пералня, но поради недоброто състояние не работи. Идеята на собственика, закупил банята, е да се бъде обособен модерен и функционален балнеосанаториум, като единия от двата басейна да продължи да се ползва като обществена баня, за да се запази социалната функция.

Срокът за подаване на документи за управител на дружество „Бани и перални ЕООД“ е до края на месеца.

 

 

bnr.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *