Шофьорски книжки вече ще могат да се издават до три работни дни

Шофьорски книжки вече ще могат да се издават до три работни дни

Шофьорски книжки вече ще могат да се издават до три работни дни от приемането на заявлението. Това е записано в промените на Правилника за издаване на българските лични документи, приети от служебния кабинет, съобщава Дарик.

Възможността за “ускорена услуга” ще е валидна за гражданите, които подменят свидетелствата си за управление на моторни превозни средства поради изтичане/изтекъл срок на валидност, промяна в данните на водача – смяна на постоянен адрес от едно в друго населено място, фамилия и транслитерация, издаване на дубликат.

Заявления може да се подават както в звено “Пътна полиция” при СДВР/ОДМВР, така и в звената на Дирекция “Български документи за самоличност”, когато подмяната на свидетелството за управление на МПС е част от подадените за подмяна останали лични документи – лична карта, паспорт.

Заради новата услуга са създадени и нови образци на заявленията.

В документа е предвидена и обикновена услуга за подмяна на чуждестранно СУМПС с българско. Срокът е до 30 дни от приемането на заявлението, което се подава само в звената “Пътна полиция” при СДВР/ОДМВР, се посочва в прессъобщението.

Ускореното издаване на българските свидетелства за управление на моторни превозни средства не касае гражданите, които за първи път получават такъв документ – неговото издаване продължава да се извършва за срок до 10 работни дни от звената на Пътна полиция по постоянен адрес.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *