Шефката на СГП: Стоим на позицията, че катастрофата с Милен Цветков е умишлена

Шефката на СГП: Стоим на позицията, че катастрофата с Милен Цветков е умишлена

Разследването на катастрофата с Милен Цветков не се е забавило. Стоим на позицията, че катастрофата е умишлена. Това каза ръководителката на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова в интервю за „24 часа“.

„Разследването не се е забавило. За по-малко от 5 месеца и половина бе положен огромен труд. Изготвени са над 29 експертизи от 29 вещи лица. 70 души са разпитани, извършени са 6 претърсвания и изземвания, съставени са 10 протокола за предаване на документи по делото, 2- ма души са освидетелствани. Като обем делото е 25 тома с доказателства, които установяват в детайли какво се е случило. Има биологична ДНК експертиза, която по безспорен начин установява местонахождението на обвиняемия в автомобила и местата на всеки от спътниците му. С нея се изключват всякакви съмнения относно това кой е шофирал“, заяви тя. 

„Психолого-психиатричната експертиза установява, че обвиняемият е бил вменяем въпреки употребата на 3 вида наркотични вещества – марихуана, амфетамин и кокаин“, добави Илиана Кирилова.

„Прокуратурата ще защитава позицията си и пред съда, че лицето е действало умишлено. На това обвинение отговарят събраните до момента доказателства“, подчерта тя.

Кирилова отбеляза, че за такова престъпление законът предвижда и доживотен затвор.

Търсим съдействие от всички международни служби, които могат да помогнат по случая с Емилиян Гебрев. Разследването продължава, каза още ръководителката на Софийската градска прокуратура.

По думите й по обвинения на СГП за данъчни престъпления в държавния бюджет са възстановени милиони левове.

„Близо 2/3 от делата за данъчни престъпления са в СГП. При нас се разследват едни от най-тежките убийства, грабежи, наркотрафик, контрабанда на акцизни стоки, палежи, присвоявания и документни измами в особено големи размери. По обвинения на СГП за данъчни престъпления и след успешно приключване на делата с осъдителни присъди са възстановени милиони левове в държавния бюджет. По едно от тях – 2 464 000 лв., по друго – 492 980 лева, по трето – 105 хил. лв., и т.н.“, даде пример Илиана Кирилова.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *