Швейцарският град Женева се опитва да привлече туристи, като им плаща 100 швейцарски франка

Швейцарският град Женева се опитва да привлече туристи, като им плаща 100 швейцарски франка

Канарските острови предлагат безплатна застраховка, покриваща инциденти, свързани с коронавируса

Швейцарският град Женева се опитва да привлече туристи, като им плаща 100 швейцарски франка (около $110). Средствата ще се получават под формата на предварително заредена подаръчна карта, която може да се използва в редица хотели, ресторанти, кафенета, барове и за други дейности в града, съобщи The Guardian.

Гостите трябва да отседнат поне две нощувки в участващ хотел, за да се класират за средствата. Парите могат да бъдат изразходвани в повече от 100 партньорски фирми, включително петзвездният Mandarin Oriental Genève и Four Seasons Hôtel des Bergues, заедно с 56 други хотела.

Има 66 бара и ресторанти, в които картата може да се използва, включително на места със звезди Мишлен, като Le Chat-Botté, който съчетава средиземноморски, швейцарски и френски вкусове.

Разнообразие от атракции също приемат картата, като обиколка на местните шоколадови вкусове; Музеят на далекоизточното изкуство; и Genève-Plage, голям открит басейн, разположен на брега на Женевското езеро.

Картата за подаръци в Женева е валидна до 31 декември 2020 г. и се предоставя на туристите при настаняване в хотела им; на стая се дава само една карта.

Сумата на ваучера не може да бъде обърната в пари и непохарчените от нея пари няма да бъдат възстановявани. По този начин посетителите на града са насърчени да изразходват картата до край и да опознаят града колкото се може по-добре.

Заобиколен от планините Алпи и Юра, Женева предлага прекрасни гледки към Монблан, както и завидна позиция на Женевското езеро.

Това не е единствената дестинация, която стартира нови инициативи за привличане на посетители след глобалното спиране на туризма по време на пандемията с коронавирус. Наскоро Канарските острови започнаха да предлагат на туристите безплатна застраховка, покриваща инциденти, свързани с коронавирус, в опит да се уверят почиващите, че е безопасно.

Политиката, стартирана от Департамента по туризъм, промишленост и търговия на Канарите в партньорство със застрахователна компания AXA, обхваща испански и чуждестранни посетители, при условие че са отседнали в туристическо настаняване (а не с приятели или семейство).

Всички медицински разходи, репатриране и удължен престой, които се налагат при поставяне под карантина, ще бъдат покрити за онези, които дадат положителен резултат за Covid-19, докато пребивават на островите. Няма разходи за пътниците, всичко се покрива автоматично от застраховката, обясни говорител на Испанската туристическа служба.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *