Чужди зелени сертификати се канят да ползват масово за купона на 8 декември студенти

Чужди зелени сертификати се канят да ползват масово за купона на 8 декември студенти в Пловдив. Пазарлъците вървят отдавна, дори има и тарифи, които се въртят в социалните мрежи, пише „Марица“. С наближаването на празника услугата поскъпва и вече гони 50 лева.

Много студенти, особено първокурсници, са подсигурили от познати и приятели нужния документ на телефоните си, за да го покажат на охраната. Проверяващите на входа на заведението или ресторанта имат право да изискат сертификат, но не и да сверяват дали отговаря на самоличността на приносителя. Затова компании от 6-7 студенти ще се опитат да влязат с един, максимум два ковид пропуска в пловдивските чалготеки.

Лошата новина за участниците в схемата са готвените масови съвместни хайки на полицията и РЗИ в нощта на 8 декември. Те ще се опитат да обхванат максимален брой заведения. Проверяващите не само ще констатират дали зеленият сертификат е валиден, но и ще изискват лични документи, за да се уверят кой го ползва. При установяване на измами санкции очакват не само уличения „наемател“, но и собственика, който го е предоставил.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *