Четири общини в Благоевградска област остават без представителство в листата на БСП за предстоящите парламентарни избори

Четири общини в Благоевградска област остават без представителство в листата на БСП за предстоящите парламентарни избори

Това стана ясно, след като късно вечерта в понеделник Областният съвет на столетницата успя да преброи гласовете, дадени за предложените 17 кандидат-депутати. Без свои хора в листата са Белица, Кресна, Симитли и Якоруда. 2 от общините имат по 3-ма представители. В Гоце Делчев това са 5-ият в листата настоящ депутат Богдан Боцев, читалищният секретар Георги Мишев /№15/ и поставеният на последната 22-ра позиция младежки лидер на столетницата в града Костадин Харисков. С 3-ма кандидати е и Разлог – адвокат Емил Колевичин /№2/, Пламен Ботев /№17/, който през 2015 г. бе кандидат за кмет на БСП, и адвокат Славчо Попов /№21/.

По 2-ма кандидат-депутати ще имат Банско -предприемачът Димитър Юнчов /№9/ и археологът Владимир Баряков /№16/, и Петрич, откъдето в листата влизат най-отявлените опозиционери на местното червено ръководство Максим Илиев /№7/ и Лъчезар Кобуров /№18/, и Сандански с бившия зам. кмет Младен Тимчев под №3 и шофьорът в Общинската администрация Венцислав Шунгаров.

Както съобщихме, Благоевград е представен само с кандидатурата на 6-ия в листата Любен Милев, от Гърмен е Исмет Ходжов с фаталния №13, от Сатовча – бившият местен партиен лидер Милко Сиркьов /№11/, представителят на Струмяни под №10 е бившият шеф на Областно пътно управление Александър Сливков, а от Хаджидимово е единствената дама в листата – експертът в отдел „Образование и култура” в общината Ина Бойчева, която е на 8-а позиция.

Местата за гражданската квота и коалиционните партньори в листата на БСП са 1, 4, 12, 14 и 20 и от тях до момента е заето само водаческото – от спуснатия от София проф. Георги Михайлов.

Финалният вариант на листата дава обяснение защо в понеделник вечерта областната партийна конференция бе напусната демонстративно от делегатите от Кресна, Симитли и Якоруда, които остават без всякакво представителство. Вчера цял ден в социалните мрежи тази липса се коментираше като наказателна акция спрямо тях от страна на партийното ръководство заради отвореното писмо, в което председателите на трите общински партийни организации заедно с колегите им в Петрич и Струмяни пратиха на партийната лидерка Корнелия Нинова. В него те искаха среща очи в очи с нея, за да й изкажат притесненията си от случващото се в партията – жалби от едни другари срещу други, напрежение, недоверие, партийни органи за изпълняване на „специални” поръчки и т.н. Нинова не се срещна с тях, с което затвърди мнението им, че листата е нейният отговор да ги постави на място.

„Не съм съгласен с тези твърдения, определянето на имената в листата стана от комисия по избор, в която и недоволстващите имаха свои представители, затова по никакъв начин не мога да се съглася с тях”, категоричен бе областният председател на БСП Валери Сарандев. Утре той очаква от „Позитано“ да попълнят липсващите 4 имена в пиринската листа, определени за коалиционните партньори на БСП и гражданската квота, за да започне подготовката за същинската предизборна кампания.

 

Struma.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *