Четирима полицаи ще бъдат наказани след среднощния купон край Сандански

Четирима полицаи ще бъдат наказани след среднощния купон край Сандански

Общо четирима униформени ще бъдат глобени. Заедно с тях ще бъдат санкционирани и всички гости на тържеството – в това число и формалният домакин, който е горски служител.

„На младия татко първо бих му пожелал да му е жива и здрава рожбата. Предвид ситуацията, ще му бъде потърсена отговорност за нарушаване на противоепидемичните мерки и етичния кодекс, защото въпреки повода за празненство, не трябва да забравяме каква е ситуацията. Той е помощник-лесничей“, уточни инж. Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП.

Партито с участие на полицаи става публично, след като в разгара на купона един от служителите на реда решава да излъчва на живо във „Фейсбук“. Поздравите за младия татко валят, а на сутринта става ясно, че ще има и глобени.

„Дали са петима, двама, трима или четирима – това е нарушение на заповедта на министъра на здравеопазването и ще направим всичко възможно те да бъдат наказани. Собственикът на обекта ще се санкционира като юридическо лице, а на другите участници, персонално, ще бъдат съставени също актове“, обясни д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ- Благоевград.

Глобата за собственика ще е между 500 и 2000 лв., а участниците в купона ще бъдат глобени между 300 и 1000 лв. Сред глобените ще е и горският служител, формален домакин на тържеството.

Здравните инспектори и полицаите, изпратени на проверка, завариха заключен обект. Текат разпити, за да се идентифицират всички участници в купона.

 

btvnovinite.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *